tiistai 3. tammikuuta 2012

sekalaissi ajatuksi ja kuvi

Sit olla jo kolmannes päiväs tätä vuatt. Vauhril o alotettu ja vauhril vissi jatketa. Se o hyvä, ei joka vuat jaksa kärssi pirenettyn.

Mul ol kameras sekalaist kuvamateriaali, niinko hianoste ilmasta, ja ko ei ol mittä järjelisemppä juttu nyy miäles, ajattelin pukat teil vähä yksityist näkymä.

 Ensiks pakolline kissankuva. Täsä o menos jälles hepuli aattoehton. Taustal keske-erässi käsitöit.
 Koira istuva mun konteissan ja Lilli näyttä kysyvän, et Huamaks ko se riahu jälles?
 Koiti otta kuva riakkumisest, mut enimäkses tul tyhji ruutui. Jos oikken katot, ni oikkias reunas o kati varjo :)
 Hänel roikku ovenkahvas lelu, mikä saa häne hyppämä pitkä aikka.
 Ja täsä on toristus siit, kui koiri villitä. Molema koira o riahantun leikkimä, Lilliki oikkias reunas, mut katt istu piironki eres ja kattele.
 Sohvi paiskel nalletas ja yritt saar katti mukka, mut kyl hän yksinäs jourus nallet kurittama, ei kiss ruvennu moissen touhu.
 Sain siskolt noin siävän tuikkumukin. Kotitonttuki o miälisäs. Kiitos siskol, oot kyllä paras!

 Kissa rauhottus sali sänkky ja yrittä otta malli Lilla Emilist, vaikk o vissi sitäki kerjenn turjuttama. Emil pruukka nukku ain keskell tyyny...
 Vuaspallo jää muistuttama viime vuarest. Piti otta kuva salamal, muuto olis jääny pallo mustaks. Ulkon on senverra lunt et juur voi sanno.
 Kyl on kuulkka kamala, ko vast kuvist näke mimselt huusholli näyttä. Tarkotus oli kuvat noit joulkukkassi, ko ova ilahruttan munt aatost saakk. Joo'o. Kuka olle koonnu piironkihi noin pali ryjä? Ja en sunkka ol mikkä viinaksie suurkuluttaja, vaikken huamannukka koot pulloi pois kuvast... Kattelkka noit kukkassi vaa.
 Piironkin pääl o sukukokous. Ja ryjä. Väittik joku tääl asuva, et on tehny joulsiivo? Sais hävet ko valhettele joulun. Taustal o kopio mun lempparimaalauksestan, eerelfeltti. Ja mummun kipsipatsas.
Tyäpöyt ainaki o melkke siisti. Nyy täsä o uus kone, ko kaik mun koneen vaihretti eilä. Piänt säätämist o ollu koko päivän, ja aika opettelemine uussie ohjelmitten käytös, mut eiköst se kuulu asian, ko kerra olla alkamas uut vuatt? Ja noil paperkasoil ei oikke voi muut ko siirttä niit paikast toisse, misä vähite ova näkyvil.

Voit usko et tua palmu käy pikkukissan sialun pääl. Sitä tarvittis saar tranut koko aja. Meil on käytty ussema keskustelu, melko suurillaki kirjaimil, et voik sihen kiivet ja kuka saa koske, kuka ei. Huooh.
Ja huamakka sali uure kartiini, melkke ko karl laarssonin koton:) I-ke-ast, kympil pari. Joskus sokiaki kana löytä jyvän taikk kaks.

Tämä tais oll niinko käänteine sisustusplokipläjäys, kaik kamaluure näky taustal. Mut mitä siit, sil et kuva o otett eläväst elämäst, mittä ei ol tuunattu. En muutonka käsittel kuvian millän tavall, mul ei riit istumalihakse eikä kärsivällisyys siihe. Ja huanol kameral tule mitä tule. Onneks kuvamisen kohte ova siävi.

Ensimmäine siämenkuvasto tul jälles tänäpe. Selasi sitä jo hiuka. Mitä mahrais kylvät?

11 kommenttia:

Olga kirjoitti...

Kaunis kotihan sulla on, mitä sitä häpiämään!! Näkisippä meiän kun en ole oikein jaksanut siivota ja laittaa..mutta paskan keskellä kuulemma kasvaa ja niin mun mahalle ainakin tapahtuu!

Anonyymi kirjoitti...

Viismummoista päivää. Meilläpäin sanotaa että, hajussa kasvaa jos vaa olla jaksaa. Minä olin huomaavinani että tämä vuosihan on se pidennetty malli, helmikuussakin on 29 päivää. Siis karkausvuosi on aluillaan. Eikä vieläkään oo tullu yhtään siemenluvettelova. Nyyh...

Piu kirjoitti...

Kiitos Olga! Eipä sitä juur kannata siivota muita varten, kunhan ittelle kelpaa. Sun vattas tuskin kasvaa hajun takia, siihen on tarvittu vähän muitaki aineksia;D
Huomenta, Anonyymi Viismummoista! On tosiaan karkausvuosi. Olis taas mahdollisuus täydentää hamekangasvalikoimaa. Siemenet tilaan aina netistä, mutta kyllä luettelo kotiin kannettuna on aina kevään merkki. Tai enne.

Unknown kirjoitti...

Mitä tollast mollimaa, et muka suttunen ryjäläjä. Silmää miellyttävää katteltavaa ja tarinaki oli n iin mukava et kolmesti luin.
Mukavaa päivänjatkoo teille kaikille sinne!!

Piu kirjoitti...

Kiitos, samoin sulle! - Oma silmä sairastaa, vaikkei muut huomaiskaan. Vakka-suomalainen ei voi olla itteensä tyytyväinen, ainakaan julkisesti.

Famu falsetissa kirjoitti...

Siellähän on ollut reipasta menoa kissojen ja koirien parissa. Olen minäkin jo vähän ajatellut ensi kesän puutarhahommia.

tiuku kirjoitti...

Ihana tuo piironginpöytä kuvineen. Ai katti on aloittanut jo koirien kouluttamisen. Pienellä veijarilla on veikeät aivoitukset mielessä.

Piu kirjoitti...

Famu: puutarha alkaa taas kiinnostaa, kun on pidetty vähän taukoa:)
Tiuku: nyt tosiaan otetaan koirasta mittaa...

Anonyymi kirjoitti...

Viismummoista taas. Hupaisaa, ku valitin luvettelon puutteesta, heti seuraavan päivän postissa se tuli K- kankaalta. Heti ruksasin valkoiset sormustinkukat ja kesäkurpitsa sekoituksen. Miniäkin jo selaili hinnastoa, joten tehhään yhteistilaus, netissä tietty.

Piu kirjoitti...

Heh, ruksasin samat sormustinkukat:) Ja aikas monta muutakin lajia, mutten vielä tilannut. Pitää kysyä siskolta, tilataanko yhdessä.

vilukissi kirjoitti...

Täälei ollu ny mitään hävettävää, ei niin yhtään! Muutoonki on tosi kiva kattella, jos kuvaat kotiasi (aina niinku välillä se sisustusploki), tierämmä notta sulla on sellaanen talo, jossa elää Hyvä Henki ihan itestään, sinne ei tartte sitä hankkia. Hyvät vengsuitit. Siämenluettelosta sen verran, notta mitäs jos kokeelisit oransseja ja tummia viininpunaasia auringonkukkia, sellaasta matalaa mallia! Minen saanu koskaan niitä elämähän. Siemenet kyllä maahan asti.