keskiviikko 1. joulukuuta 2010

yllätetty

Nyy o joulkuu! Olettek huamann? En yhtä muistan eilä ko sopisi kyläreissun täks päiväks.

Kui se ny jo alko? En saanu viäl marraskuut eletyks ja nyt piräis ruvet joulkuut toteuttama. Tairan jäär pois kyyrist seuraval pysäkil.

Tänäaamust ol melkke lämmin, ko pakane ol puronnu puale alkuviiko lukemist: 7,4 astet. Koirakki katosiva jonnekki puutarhan peräl vissi ketujäljei haistelema eiväkkä meinan tulla lainka tuppa. Eilä viäl orottiva munt rapu eres joka kert, ko ulkon käytti.

Avatti maanantaehtost linnuil ravintola. Tiaissi tul koht syämä, ja joku siimahänt alakerrast. Melko hiljast kyl on aikasemppi vuassi verrattun, mut eiköhän kaik lähiympäristön nälkäset löyrä paikal niinko ennenki.

Mul o vissi maroi: koko aja o nälk mut sit ko syä ni on koht ähky olo. Tairan marotta itten samal ko koirakki.

Menen koiritte kans kyläilemä. Visiti yhteyres koirat trimmata ja mun aikan kulu pennui kattelles. Semse piäne, kuure viiko ikkäse pennu ova sit hauskoi, vaik ne on kamali kakkatruuttei. Koko aja joku on kyykylläs. Sitä ei tul ajatelleks ko näke vaa piäne aikka taikk yhren kerrallas, mut kolmestakki on jo kova vähti ja ussema vaati jo kokopäiväst puhtanpitohenkilökuntta.

En ol ottamas uutt koira. En.

Joku kraappi munt vähä väli. Mul ilmesty kraappemi iha ilma havaintto, et kukka olis likelläkä käyny. Taik et olissin sohin ittiän terävil taikk karhioil esineil.
Seljäs o iso rupi, kämmensyrjäs piänemp ja mont pikkust eri pualil. Jos olissin toiseuskone, ni pyyräissi jonku karkottajan paikal. Nyt täyty varista haavapulveri vaa ja toivo ettei ne tulehru.

Tänä aamuste makasi pitkä aikka seljällän ihmettelmäs, et mikä on ko ei mikkä asi ahrista. Rupes oikke hualestuttama, ko ei yhtikä mikkä ollu huanoste. No, sit ko nousi ja hain lehren, ni huamasin sen joulkuu alkamise ja sit olo ol jälles normaal. Mut ei huano: pualen tuntti men iha loistokkast ilma murhettumist....

Ei vaineska, mää tiatoseste vältän murhettumist viimässe saak. Sit ko on pakko, ni annan seinän kaattu niska. Hyvi onnistu molemmat.

Ny täyty siirttä se kyläreissu huamiseks ja ruvet jatkama töit. Ehtoerel o jälles tiaros grafiikantekko.

Ei kommentteja: