tiistai 28. joulukuuta 2010

tekeväl sattu

Tiärättek, milt keitety kaffelit haise? Mää tiärän.

Niinko sanott, mul on kiirust aikka tyätöitten kans. En kumminka kykentynny tänä lähtemä sorvamol, eiläne urakka tek kamala jälkke mun luntioomissani. Olen konkannu tääl koton ja tehny etätyät.

Oli kumminki pakko tiskat, ko laitoin hellan tule ja sain lämmint vett. Mut ko on tyäkiirui, ni puhelin soi alitaukkomat.

Ensmäise puhelun aikan mun tiskiveten jährys. No ei tullu suuremppa vahinkko, nostin varin hellal misä ol viäl aika prasu. Hetken pääst voisin jatka kluttamist.
Ko puhelin sois toisen kerra, olin kaukka viisas ja nosti pesofarin ens hellal ja vastasin vast sit. Siin puhelus ei mennykkä kauat ja taas pääsin jatkama tiskamist.

Kolmannel kerral nostin taas varin kaffeleines päivines hellan pääl ja rupesi toimittama tyäasia. Siin meniki enemä aikka ja jourusi oikke tuleman salin pualel tiatokonel värkkämä. Puhelu jälkke tein homma loppus saak ja katteli viäl sähköposteijan. Sit muistin, et mul o tuva hellas tuli. Huamakka, muisti vaa tulen ja sen et puit tarvitte lisät.
Porstos tunnus erikoine haju ja kerkesin ihmettelemä sitä, enneko olin tuvas hella ääres ja näi, kui vesi kiahus pesofatis ja kaffelit poukkoil siäl riamuisas.
Oi iankaikkine sentä mun muistian. Täst ei sit puhuta perikunnal, ettäs tiärätte. Nee kuskava mun hoitto...

Mittä vahinkko ei tapattun. Nostin pesovari jälles pöytkaapin pääl ja tiskasi yhtpäät loppu. Mut sano mää sen, etei fairi ja kalahaaruk yhres keitettyn mikkä hemaseva tuaksu ol.

8 kommenttia:

Nettimartta kirjoitti...

Tää kuuluu sarjaamme: arjen sankaritarinoita. Voin vain kuvitella kuinka sun kaffelit poukkoili hilpeinä kuplavedessä :)

Piu kirjoitti...

Juu, ja tul kerral puhrast:D

Partapappa kirjoitti...

No tollasset on tulevii arje lekentoit, tiskijutut...

Piu kirjoitti...

Ja mulla näitä riittää:)Onneks en ol vaaralline.

tiuku kirjoitti...

Ehkäpä kaffelit pysyvät nyt kauemmin puhtaina, kun polkalle pääsivät. Fairyn tuoksu on eri asia. Mä ostin pari vuotta sitten uuden hellan, jossa on automattinen virrankatkaisu. Muuten olisi käynyt monta vastaavanlaista tapahtumaa liedellä. Unohdun helposti tekemään jotain muuta muualle huoneisiin.

Piu kirjoitti...

Juur niin siinä käy, jää tekemään jotain ja unohtaa, mitä oli tekemässä. Mitä PITI tehdä.

vilukissi kirjoitti...

....siinä on toinen Tättähäärä....:DToivon tälle vuodelle meille kaikille terveyttä ja monia mukavia ja mieleenpainuvia hetkiä, tulkoot vuodesta hyvä!!

Piu kirjoitti...

Aamen. - Mukulan munt sanotti tättähääräks, olin semne touhukas flikk.