perjantai 2. huhtikuuta 2010

Pääsiäistä!

Kortti on siskolta. Huomaa kyllä että hän on seurakunnan kerhotäti :) Saan aina hienoja kortteja merkkipäivinä.

Olen puuhannut pikkuasioita koko eilisen illan ja tämän aamun, niistä tuolla toisessa blogissa.

Ikkunan takana alkoi auringonpaiste ja peipposparvi riehaantui tyystin. Sireenipuskan oksalla keikkui sirkeä rouvaslintu, jolla oli selvästi panotakku. Herrat häärivät ihastuksissaan ympärillä, onhan nyt tuollainen asiaaymmärtävä puolisoehdokas kiinnostavampi kuin se kaino vieno, joka kammattuine päineen nokki jotain pientä pensaan juurella.

Puutarhassa lumi sulaa vauhdilla. Tosin ne hillittömät kasat ovat lähes ennallaan, mahtavatko sulaa juhannukseksi. Krookukset ovat jo nousseet, vaikkeivät vielä kuki. Lorvariin mennessä aion vakoilla, ovatko lumikellot uskaltaneet tulla kurkistelemaan myös. Ne ovat vielä kinoksen ympäröiminä, mutta maa on siinä kohtaa jo paljas.

Lillin kanssa tulee riitaa, kun olen laiska sitä kuivaamaan mutten päästä myöskään salin matolle kuivattelemaan märkiä tassuja. Saan syyttäviä katseita, jos tulen yksin saliin ja mummelin on jäätävä tupaan. Onneksi nyt pyhien aikana voimme olla yhdessä askartelemassa eikä tarvitse olla töissä.

Mulla on monena vuonna ollut pitkäperjantaina kaamea alavire. En tiedä, miksi. Oisko jotain tekemistä kevätmasennuksen kanssa? Yhden päivän depis? Nyt siitä ei kuitenkaan ole tietoakaan. Olen erittäin tyytyväinen ja lähden tästä olemaan vielä tyytyväisempi.

Ehdin jo tankata päiväkahvit. Tuossa kupin takana syy tyytyväisyyteeni. Ja sanottakoon, että tuo valtaisa keksi jäi syömättä. Toistaiseksi.

2 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

Mukavaa pääsiäisen jälkeistä eloa! Pitkäperjantai on mullakin sellainen alakulon päivä, Rölli sanoisi,e ttä pitää koettaa muuttaa sitä yläkuloksi,mutta ei kukkokaan käskien laula. Käyn nyt toisessa blogissasi!

Piu kirjoitti...

Kiitos samoin! Yläkulo oiskin mukavampi olotila, mutta sekin tulee kun on tullakseen. Ja mites se räsymattolaulu menikään: ..jos nuo tummat raidat ottaisimme pois..