tiistai 26. tammikuuta 2021

pukeutumisongelma

 


Vanhanaikainen lumitalvi onkin vaihteeksi virkistävä, kun ei tarvitse murehtia lumitöitä eikä liukkautta.

Mutta otsikkoon: Olen hämmästynyt siitä, miten eläkeihmisellä voikin olla pukeutumisongelma, mutta niin vain on. Karsin muuton yhteydessä vaatekaappini sisältöä aika reilusti ja poistin lähinnä mekkoja, koska ennakoin etten enää talviaikaan niitä niin runsaasti tarvitse.

Ajatus oli oikea, sillä tuntuu liian työläältä vaihtaa vaatteita usempaan kertaan päivässä. Koiralenkeille en oikein osaa lähteä mekossa ja pitkässä takissa (en kyllä oikein ymmärrä, miksi) joten pitäisi aina vaihtaa ulkoiluvaatteet erikseen ainakin kolme kertaa päivässä, joskus useamminkin.

Toisaalta tuntuu tylsältä olla aina pitkiksissä ja neulepaidassa.Helposti tulee vedettyä aina samat krekkalat ylleen, vaikka vaihtoehtojakin olisi. 

Pitää siis ajatella koko pukeutumisasia uudelleen. Ei käy laatuun, että lorvehdin kotona kaiken aikaa kuin olisin sairaslomalla tai muuten tilapäisesti kotona. Minulla ei ole tapana "käpertyä" minnekään päivisin tai tehdä mitään muutakaan mikä vaatisi erityisen joustavia, rentoja vaatteita.

Tässä asiassa sopeutuminen eläkepäiviin voi viedä aikaa. Kokeilemalla kaikenlaisia vaihtoehtoja ja ratkaisuja löytyy lopulta taas se omannäköinen karderoobi josta voi pukea päälleen joka tilanteessa.

Voimme Sohvin kanssa kohtuullisesti, vähän jalkavaivoja kummallakin.Ei kommentteja: