keskiviikko 24. elokuuta 2016

Olen jo pitkään...

...suunnitellut palaavani tänne.
Ei vaan tunnu olevan aikaa. Siispä edelleenkin päivittelen satunnaisesti, ilman takeita ja hyvin hajanaisia asioita.
Lauantaina nautimme perinteisesti muutaman ravun. Kattaus oli vaatimaton, mutta tuossa vaiheessa vatsa oli jo täytetty maukkaalla basilikakeitolla ja ravut olivat ikään kuin askartelumateriaalia seurustelun lomaan.


Myöhemmin rakensimme jälkiruokakaakaot. Olimme kokonaan unohtaneet jälkiruoan, joten tehtiin mitä voitiin: kaakota, vähän viskiä ja jäätelöpuikko puoliksi kuumaan kaakaoon. Juuri sopiva annos viilenevässä illassa.

Viime viikon projektina oli puutarha. Tai siis takapiha, koska puutarha on liian mahtaileva nimitys 30 neliön aitaukselle.
Kunnostimme kaikki istutukset, lisäsimme kasveja ja J kaivoi pienen suihkualtaan. Oikeastaan se on maahan upotettu laastipalju, jossa pieni pumppu nostaa vettä. Varsinainen aihe on vielä miettimättä, nyt siinä on tosiaan vain pumpun suihkupää. Jokin sylkevä sammakko vissiin pitäisi löytää...


Kivetys altaan ympärille tuli hankittua jo viime kesänä, kun sain erään kaupan päälle muutaman kivilaatan. Pikkukivet olivat paikallisessa puutarhamyymälässä puoleen hintaan, joten saavat kelvata vaikka ovatkin vähän turhan valkoisia. Elleivät ne ymmärrä tuosta tummua, pitää vaihtaa ne rantakiviin.
Kivetyksen reunalle istutin syyshortensian Vanille Fraise, joka on muuttumassa vadelmanpunaiseksi. Terassin ja kivetyksen väliin jätettiin kaistale, johon istutan vaaleanpunaista päivänliljaa. Sitä ei nyt löytynyt mistään lähitienoon taimistosta, joten sen hankkiminen siirtyy kevääseen.


Ensimmäisen kerran elämässäni olen ostanut Easy Elegans-ruusun, Hugo xxx, tarkemmin en muista nimeä. Täytyy myöntää, että kukat ovat erittäin kauniit, tuoksuvat ja kestävät sadetta paremmin kuin monen pensasruusun. Ilman ruusuja en tietenkään saata olla :)


Koska alue on pieni ja kaikkien keskellä, hankin myös muutaman korkeamman kasvin. Alkukesällä istutin katsuran portin viereen, jossa se toivottavasti suojaa sekä katseilta että iltapäiväauringon porotukselta kunhan hieman kasvaa.
Terassin kaiteen viereen istutin samoista syistä rungollisen syyshortensian. Niitä on nyt ollut useamassa paikassa melko edullisesti ja koska oli vielä kotimaista tuotantoa, päätin kokeilla. Laiton tueksi harjanvarren, nuo kukinnot ovat niin mahtavat että haittaavat juurtumista kun tuulee.


Myös tämän hortensian kukinto punertuu, mutta paljon vaatimattomammin kuin edellisen. Kuvaaminen on tuskallista, kännykällä pienessä tilassa, jossa taustanäkymät ovat aina jotain omaa tai naapurin aitaa tai seinää. Huoh.


Mitäs meille muuta kuuluu... kaikki voidaan hyvin, Kerttu on kasvanut ja on melkoinen riiviö. Kadun tempaustani kolmisen kertaa päivässä, mutta asiaa ei voi enää auttaa. Ehkä siitä vielä joskus sukeutuu kelvollinen asuinkumppani.


Kesäreissu meni sentään hyvin.
Veneily oli kummallekin otukselle luksusta, kuten meille itsellemmekin. Irti arjesta, yhdessä ja leppoisasti.


Ei kommentteja: