sunnuntai 15. joulukuuta 2013

jotain rajaa

Alkaa tämä maalaiselämä kohta nyppimään. Se, että on aina pimeää ja liukasta ja märkää ja kylmää ei haittaa suuremmin. Mutta kun hiiri syö uuden auton sisuksiin (takapenkin päälliseen) reiän, SE on viheliäinen vääryys. Ja kun se hiironen osasi vielä laukaista kräpsän jäämättä kiinni, niin se on jo rikollista. Sota on alkanut eikä rauha palaa ennenkuin tulee vainajia, kuten sodassa on tapana.
Tuli tuossa pikkujouluna kastettua uusin sukulainen, pojanpoika. Ellen ole vielä kertonut. Eli kyllä täällä tapahtuu myös hyviä asioita. Mennessäni kastetilaisuuteen ristilapsen isoveli eli armas lapsenlapseni no 1 tervehti iloisena: Täti! Pitäisi varmaan käydä vähän useammin.
Ja joulukuusessani on jo valot. Toisaalta poltin peukunkynnen ihan mustaksi, vaikka puitakin olisi ollut. Peukku syttyi helpommin.
Mitäs muuta. Töissä on kivaa. Kotona on kivaa. (paitsi autossa vähän harmittaa)
Joulukortit unohtuivat tänä vuonna lähettämättä.
Myrsky katkaisi sähköt vain yhdeksäksi tunniksi. Metkaa lähteä töihin kynttilän valossa, piti työpaikalla silmäillä peiliin, että mekko oli varmasti oikein päin yllä.
Jouluostoksille tekisi mieli, mutten ymmärrä koska siihen olisi aikaa. Ehkä joulun jälkeen?

5 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Onnittelut mummille uudesta tulokkaasta! Ja syytä on kyllä käydä useammin, jos tädiksi kutsutaan....ymmärrän hyvin sotasi hiirten kanssa. Viheliäisiä otuksia. Meillä oli mökillä kolme jäänyt satimeen ja kaverit olivat jo käyneet näkyvät osat syömässä. Kummallista väkeä!
Mukavaa joulunalusviikkoa!

Unknown kirjoitti...

Viheliäinen jyrsijä!
Meillä maalla on etikkapurkkeja, avoimia, talossa. Lisäks vien liiteriin hiirille ruokaa, niin eivät ole tulleet taloon.

Onnittelut lapsenlapsesta, mukavaa kun sulla on hiirtä lukuun ottamatta mukavaa!.

Piu kirjoitti...

Sari: hyy, kannibaalihiiristä en oo ennen kuullutkaan. Inhaa kyllä
Partapappa: Karkottaako etikka muun hyvän lisäksi hiiriä? Tykkään etikasta, sitä voi käyttää niin moneen asiaan huushollissa.

Ja kiitos kummallekin onnitteluista. Pienet pojat on hauskoja!

vilukissi kirjoitti...

Sano muuta...just tulin ulkoa ja räpäskää satoi naamaan(kin). On tää, koko joulunaika on muuttunut melkein jo jokaisena vuotena tämmöseksi...aivan kuin vain kelloa (lue aikaa) siirreltäisiin eteenpäin ja niin joulukuussa on marraskuu jne. Voi että, rumaa ja kalseaa. Pakkasetkin lämpimimpiä. Onnea isomummalle!! Musta tuli 3:n pojan mumma 27.11. Niin se elo kulkee. Päätin kanssa, että ensi vuonna lahjoitan joulukorttirahat lastensairaalan hyväksi. Kurjaa kirjoittaa kortteja kiireellä, ja monasti ajatukset pois kortin sisältä, lämpimät ajatukset vaikka niitä aina ajattelen. Sustakin! Vai teki hiirulainen sellaiset temput. Ei hääviä. Sota on julistettu.

Oikein mukavaa joulunodotusta, nuttu nurin tai oikeinpäin, räpäskässä tai ilman!

Anonyymi kirjoitti...

Mustaa ja pimeää on, vuoden pimein aika ja vielä räntää satoi aamulla. Mutta ylihuomenna on talvipäivän seisaus, päivä alkaa pidetä.

Autoon hiiri?!? Röyhkeä otus.

Onnittelut mummulle!