maanantai 11. marraskuuta 2013

muistiinmerkintä

Pitää oikein vastaisen varalle kirjata ylös: tämän huushollin imurointiin (päällisin puolin) menee aikaa puoli tuntia. Siinä ajassa saa jahdattua kaikki villakoiransukuiset ilmentymät nurkista.
Ei siis enää mitään tekosyytä olla siivoamatta.
Ja ihan vaan tiedoksi itselleni, että isonkin tiskin tiskaa vartissa, jos on kuumaa vettä. Ettei sitäkään puuhaa tarvi tolkuttomasti siirtää, varsinkin kun nyt on taas vettäkin yllinkyllin.
Viikottaisen pyykinkin pesee puolessa tunnissa  ja huussin tyhjennys vie kymmenen minuuttia, paitsi pakkasella enemmän.
Että mikä tässä talossa oikein mättää...? kysyy nimim. kellokalle.

Karvahaalariosasto ei yhtään tykkää siivoamisesta. Se on niiden mielestä henkilökohtainen loukkaus yksityisyyttä kohtaan ja suorastaan väkivallalla uhkailua. Siivouspäivänä täällä luimistelee kaksi erittäin närkästynyttä otusta, jotka vielä väsyvät touhusta niin, että nukkuvat sitten koko illan. Vaikka minä olen se, joka kävelyttää Testivoittajaa ympäriinsä ja heiluu rievun kanssa.
Viime viikolla tehtiin toimistolla vähän asennus- ja sisustustöitä ja niiden jälkeen piti imuroida. Sohvi vallan järkyttyi. Sen ei vissiin ollut tullut mieleenkään, että työpaikoillakin siivotaan.

Vielä kun ehtisi käyttää autoaan pesulassa. Syrjäkylän mummujen ei pitäisi ostella mustia autoja: niissä näkyy kaikki kurat. Ois pitänyt ottaa se valmiiksi kuran värinen vaan. Ja vielä: miten ihmeessä saan tuulilasin kirkastumaan? Se veti taas tänään huuruun kun piti lähteä kotiin (mulla ei ollut lämppärijohtoa mukana)
Auttaisko jos lukisi sitä käyttöohjekirjaa vaikka? Kun eihän se paljon auta, että kaikkien nappuloidenpaineluiden jälkeen kirkastuu TAKAlasi? Vai pitäiskö vaan tulla kotiin perä edellä? ihmettelee hän.

3 kommenttia:

Sari kirjoitti...

On se kumma miten meilläkin Eka inhoaa imurointia. Kaveri suorastaan pelkää koko laitetta ja pakenee henkensä edestä koko ajan toiseen huoneeseen, missä minä ja imuri olemme.
Eiköhän se tuulilasi aukea, kun laittaa ilmantulon vivut osoittamaan lasille ja lämmön puhalluksen riittävän suurelle. Ei pitäisi viedä montaa minuuttia.

vilukissi kirjoitti...

Ihanaa, juu aar päk! Ja uusi morronrokkikin! Mulla pitää muuten joka jutussa olla taskut, ei sitä muuten voi elää! Vai olet ollut pukluisissa oloissa, se ei ole häävi juttu. Menen nyt lukemaan paremmin, mitä olet kirjoittanut!

Piu kirjoitti...

Sari: kyllä se ikkuna-asia sitten käyttöohjetta tutkimalla selvisi..
Vilukssi: Joo, taskut on oltava. Oon kuule nyt ko myyrä se morronrokki yllä, musta ja pehmoonen.