keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

kesäelämä

Mul o ollu nii vilkast suvilysti, etten ol jaksan tänn siit kirjotta. Olen kurkkin muitten kuulumissi, mut oma o jään selvittämät.
Jos niis ny mittä selvittämist onka.
Ole ollu eine paremas kunnos (ei paranis kehut..?) ja saanut vähä jottan toimeksikki, etupääs trekoolis. Takkupää on käyny sillon tällön avustamas, mut nyy hän o lährös merel pitkäks aikka ja mun täyty pärjät itteksen.
Olen kyl viättän pakkoloma iha rennoste: luken paljo, käyn ystävän kans kaffel ja kaupoil ja istuksinu puutarhas.
Viimäs viikol olin siskon kans Turus, piretti semne syskonpäiv jälles. Käytti Tairemuseos lounal ja tutkitti Churbergin näyttely, ostetti samalaise kesämekot (pinkit!) ja lopuks mentti Ruissalo kasvitiätellisse puutarha tekemä hankintoi ja ihailema istutuksi. Kävelyt jäi kyl hiuka lyhkäseks, ko rupes satama ja ukkostama.
Viikoloppun olin maalauskurssil molempin päivin ja sitä jatku viäl ens viikoloppun. Sit piräis jatkama talomaalaustalkkois ens viikol.
Maananta tehti kotiseutukiarros naapurpitäjäs Mynämäel. Ihailtti heijä juur reerattu kirkko ja sit käytti yrttitilal kaffel ja haistelemas kryydei. Lopuks kiärretti viäl Miatoste ja Karjalan kautt kotti.
Eilä ostin uure nurmikolyhennysvekottime, ekolokise kelaleikkurin. Akrimarketi kesäflikk ei tiänny, mikä semne onka eikä sitäkä hän saan selvill, myyränk heil semssi. Menin sit luattoliikkesse mist olen ostan muukki härvelit ja siält löyrys koht.
Opesin sit uuren kasvinki siin samas: käsiruaho. See leikkur ei olekkan kelaleikkur, ko käsiruaholeikkur. Silmruahoi kasva tosa etupihal, mut nyy tarttis tiättä, voik käsiruaholeikkuril leikat silmruaho? Tiätäk joku?

Tämä plokinpitämine käy tylsäks ja hankalaksiki, kote tänn saa enä kuvi laitettu. Muatoilupalkk o kokonas karonnu tält syättösivult enkä ol keksiny, mihe see o menny. Trekoolis olis ny niimpali näytettävä, joka päiv jotta uut. Ei mahra mittä.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No voihan hitsin pimpulat. Jo on aikohi eletty. Onks noile muillekki ruumiin ( vartalon ) osille nimettyjä ruohoja olemassa? Silmäruohosta oon joskus kuullukki, mutten vissiinkää on tehny lähempätä tuttavuutta senkää kanssa. Enkä liion ossoo neuvova noihe kuvienkaa laitossa. Tämmönen tumpelo o Viismummoista.

vlukissi kirjoitti...

en tajua mitään noista nurmikkojutuista, hyvä kun rikkaruohot tunnistan, heh

vuodatus kaatu kuvineen...siis meidän monen blogi teki niin, kuulemma vk:lla 30 pitäisi toimia, kun vaan jaksais uskoa siihen. Enenrgiaa ei oo ollut siihenkään, että oisin avannut uuden blogin, harmittaa niin vietävästi.

Piu kirjoitti...

Kirjoista katsomatta tulee mieleen Maariankämmekkä, nenätti, kynsimö, sananjalka ja sitten kaikki kurjenpolvet ja vuohennokat...
Vai on vuodatuskin nurin, ei kiva sekään. Onneksi on muutakin puuhaa ko blogin päivitys :)