tiistai 19. kesäkuuta 2012

siunattu sarepäiv

Meil sata, enkä ol hiukkaka hualissan. Muistattak, ko viimäs suven murhettusin ain ko saro? Viäläki ko käyn sarepäivän porstos silmäilen laipiot taikk lattia, et näkyk vesivahinkko. Kai se hiljalles unhottu ja oppi taas nauttima sarepäivist.

Katist on tullu hurja: see o nykki ulkon. Vaik sata. Tosin se käve parkumas kastumistas aamuste pikkulan oven takan. Mut tahros sit kumminki taas pihal ja on ollu siäl nyy jo mont tuntti.

Olettak usse ajan autol linnui kualiaks? Tarkotan et onk see ihan tavalist?

Perjantan mul käve nii, viäl kaks kertta samal reissul.
Ensiks sorvamon pihal. Läksin parkkipaikalt ja siin ol tiäl piän parvi pului. Niit tuppa siäl olema, mut ne lehattava lento ko auto tule. Paitti tämä yks. En ymmärtän eres varota, ja sit vaa kuulus piän tömäys puskurist ja taustapeilis näkys ko hööheme pöllys. Toise pulu jo laskeutusiva takas sin irtosulkate joukko.
Käven tullessan kaupas ja kirjastos ja olin kokonas unhottan sen pulun. Juur keskel kylä jyrkäs kaarttes istus naakanpoik keskel tiät. Siin ei kerjenny eres hirastama, mut se sentä yritt alt pois: hyppäs ilma ja suaran puskuri. Töms. Ei osannukka lenttä, mut olis ollu eres yrittämät ni ei olis käyny kuinka.

Ko ain sanota etei kaht ilman kolmatt, ni olin jonku verra hualissan loppumatka, et tulek seuravaks joku viäl suuremp siivekäs koittama neiti Siäväsen puskurin kestävyyt. Mut sil kertta ne liikennekualemat lopus siihe.

Pyhän oli luannonkukkapäivä ja meil on Walon talol avoime ove. Oltti siäl muutama tunti esittelemäs entisil rippiskoululaisil, mitä olla saatu tänä kevän tehryks. Muutaman ihmisen kans kiärretti kattelemas ketokukkassi, tänä vuan ne ova hiuka myähäs eikä kaik ollu viäl kukas.

Ja mitä me nährä: siält on kaivettu ussemast kohrast taimei ylös! Jessus ko suutusin. Kumne helkkarin ääliö mene ja kaiva taimei luannosuajelu- ja muinaisjäännösaluelt JA yksityisaluelt, mitä se mäki myäs on, ko naapuris o puutarhaliike mist niit saa muutamal kolikol?

Täl kertta ei ol ollu kakarat toimeis, kyl see ol aikuse ihmisen tyät. Turppe ol laitettu takas ja yritetty tallot ete huamatais. Prkl, sanon mää ja teen asiast rikosilmotukse. Täst suajeluasiast o jauhettu paikallislehres joka vuas usseman kertta, enkä usk et o yhtä ihmist ketä ei sitä tiäräis. Ja vaikkei tiäräiskä, ni ei missä olosuhteis saa toisen tontil käyrä varkkais.
Toivon totiseste et ne varastetu kasvi kasvava ja rehottava sen varkka kukkamaas iankaikkisuurest iankaikkisuutte ja siitäki sivu. Toivon ete ne kual vaik hän lopultas yrittäis myrkyttä ne pois.
Kahrest syyst: etei tämä törkiä teko menis hukka ja hän yrittäis tul uurestas ja myäs siks et hän ei koska pääsis unhottama mitä hän on tehny. Ja et hänt ruppeis ajamitta kovaste vaivama ja hävettämä varkautes ja siltiki ne kukat muistuttais hänt siit joka vuas.
En ol erellenkä sovinnollisel ja armahtavaisel pääl...

Kuvi en voi tänne erelleskä laitta, ko mun kameran o täll haava karoksis, enkä keksi mil taval sen sais siält pois. Trekoolis olis pali kuvamist. Meit on ny neli trekoolmestari ko kuljeta peräsi puskate välis: mää erel,  sit koirat ja viimäsen tule katt ja mouru tullesas. Ruusut ruppeva kukkima ja sit on kaunist yllinkyllin. Sopivaste juur juhannukseks.

5 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Se on vissiin Saaralla ja sen poikasilla joku virhe ohjelmoinnissa, kun tykkäävät vedestä. Tänä kesänä kaikki kolme meillä asuvaa kissaa on käynny jo useemman kerran uimassa, ihan ite.

Piu kirjoitti...

Katti ainakin on kovasti kiinnostunut vedestä ja siitä heijastuvasta valosta. Hauska "sukuvika".

Sari kirjoitti...

On se kyllä kumma, että niitä taimia pitää aina käydä varastamassa. Kurja juttu!
Onneksi sulla on nyt kunnon katto pään päällä, vaikka välillä vettä tuleekin.
Oikein hyvää juhannusta!

Piu kirjoitti...

Joo, olisi kiva tietää miksi varastaminen on helpompaa kuin ostaminen, kun rahasta ei kuitenkaan liene kysymys.
Kiitos samoin!

vilukissi kirjoitti...

Ei se kait ihan tavallista oo, notta kissi satees viihtyis, mutta onhan meis ihmisiskin keenivirheitä ja sellaasia mutaatoita, ettei paremmasta väliä. Karoksista on vaikia saara tavaroota takaasin, mullakin on just tällä hetkellä kamera sellaases paikas. Kävin varastamas yhren kuvan plokiini joltakin sivuilta. Sitei uskalla kovinkaan useen tehrä. Pirä susta ja elukuoista huolta! Mukavaa juhannusta!