maanantai 11. kesäkuuta 2012

v-puhet

Olen pitän ittiän rauhallisen ja ystävällisen ihmisen. Mut ole joutun nyy huamama, et olenki salavihane. See on kamal asi.
Semsest o vakavi seurauksi: sappi tule viherkäiseks, koira ruppe syämä mattai ja voikukkie määrä kolminkertastu yhres viikkos. Voi oll muitaki, mut en ol niit kiukultan huaman.

Tämä kuukausmääril kestän kivuloisuus ja kronamine o täyttän mun sialun kiukul ja pualilles raivo. Munt otta päähän kaik: ihmise, niitten tekemise, muurahaise, siitepöly ja hiakkakasa. Tulemise ja menemise. Yä ja päivä. Lista o loputon.
Aamul ko herän ni olen koht ärtyn, ko aurink paista. Taik ei paist. Ja ärtymys lissänty koko päivän, nii et ehtost nukkuma mennes tuntu et halkken kiukust. Tekis miäl mukiloira tyyny ja peitto. Muit ei yleensä olekka enä liki siin vaihes. Kaik ova kaikonnu.
Kaik uure asia saa mun vastustama niit. Vanha kiukuttava ain ko muistan ne. En tahro tutustu uussi ihmissi, ko ne on kumminki harmittavaissi ja tuttavat vaihta tois pual kattu ko tuleva vasta. Kaupas tekis miäl närjäst jos joku hymyile. Mukula pillahtava parkuma ko mulkasen. Peili ei kest katto.

MUT PÄÄLLISIN PUALIN ole niinko ennenki. Rauhalline, kohtalaisen kiltt ja vai. Tämä kaik kiukku on mun miälen peräl, kaapis. Tiärän et se on siäl, ko kuulostelen, mut see ei näy toisil ihmisil. Ainaka kovi usse eikä viaramil lainka. Mut viha o olemas, se kaapp on täyn ja välist joku piänemp raivonpoikane pääse karkku ja aiheutta paha miält.
See kulutta voimi ja teke elämä ankkiaks. Oma elämäs vihamine, vaik kui piilos ja miälen takanurkas o raskas asi.
Nii et jos joskus jourut linjal ko päästän kiukun valloilles, ni syyttäkä ittiän. Olen nyy tullu kaapist täsä asias ja puhellu salavihapuhei julkisest ja uhmannu niin tehressäni esivaltta ja nettipoliissi. Kenellekkä ei piräis tämä jälkke olla yllätys jos myrrrrrkytän voikukat trekoolistan taik kiällän katti nukkumast mun puhtais pyykeissän. Nih.

4 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Jokaisen kuuluu saada olla vihainen silloin kun siltä tuntuu. Ja varsinkin jos on kipuja jatkuvasti niin sitä tulee kiukkuiseksi. Sen olen huomannut meillä kotona...

vilukissi kirjoitti...

Mäkin sain Mikalta 15 egeä pelirahaa...9 kk palkka ei oo hyvä, ku elää ja laskuja pitää maksaa 12 kk...

Kuule, sä tarvit nyt nyrkkeilysäkin tai sitten murjot tosissasi sen tyynyn! Kiukku on pakko päästää ulos...laita hurriganes soimaan ja mesoamaan tai jotakin oikeen heviä ja sitten huurat joukos!!!! Ihan tosi, pakko sun on päästää höyryt ny pihalle.

Unknown kirjoitti...

Heii vaa ihana kiukkuiita,

runonkirjottaja tääl!

Mää huamasi muutama vuas sit sama asian - et joku ärtsy-aggregaatti kaihers munt jatkuvaste. Munt on kans kiltiks kasvatet, mut ko simmone ei ussenka viä mihenkkä.

Rupesin ihmisil sanoma, et hei tommone ei käy ja et munt harmitta, ko toimita noi vaik vois toimi toisel taval ja et nyy ei ol laatu nii hyvä ko mää toivoissin. Ja tärkkiä o nimeomasest palautte antamine sil kohtel, ko o harmi aiheuttanu.

Ei see ihmiste reaktio ain mikkä ilone ollu, mut moni asi muuttus paremaks ja mää sain jättä sen kive siihe tiäviäre, sitä ei tarvinnu lisätä reppuhu muitte lisäks. Ei joka kert ol mahrolline kertto, mikä vaiva, mut ussemin ko luulis.

Juur enne sun postitustas ostin muuto Laitlan kirjakaupast Mika Viljamaan Käytä kiukkuasi - aggression hyötykäyttö. See o aika hyvä, tuan lainaks, jos tykkät.

Nyrki heristyst kaikel rakkaurel täält!

Piu kirjoitti...

Ystävät rakkat: en ol seurava ammuskelija kumminka! Tämä mun salavihan kohristu enimmäkses mun oma elämäntilanttesse ja sen asettami rajotuksi. Mää en tahrois profiloittu kippiäks taik vajakykyseks, ja sen tähre keränty kiukku. See on niinko koivulavaste mun elämäni näyttämöl: ei puhel mittä mun o koko aja läsnä. Onneks mun elämässän on teit ihani ihmissi. Ja se Mika.