maanantai 26. maaliskuuta 2012

messurääkki

Tääl yks jalaton mumma istu keinustualis ja vapise. Takan o viis päivä messukeskukses, yks rakennuspäivä ja neli messupäivä.
Kulttuurseura ol puhumas vanhan talon kunnostamisest ja omast toiminnastas Puutarha- ja perinnekotimessuil Turus. Huoooh, kyl oli kiva.
Hauskassi ihmissi, iso osa ol kovastenki kiinnostunu meijä touhuistan. Yks ainuv riirahaastaja, eikä seekä saan kaveri, ko sain olluks suuttumat. Ikä teke joskus hyväki: ei lainka tehny miäli ruvet hänen kansas väittelemä, misä oikke kannatais assu ja onk meijä pitäjäs jottan kattomist. Suosittelin hänel muuttamist Uuttenkaupunkki...
Niinko arvat, mun on konttin iha loppu. Särkylääkke oliva tarppe ja niit tarvita viäläki muutama päivä. Koton voi onneks kulkke kepin kans, vaikkei siit ol pali appu. Mut muuton tek hyvä ol ihmisten paris, mitä ny eilä rupes mun olematon sosiaalisuuten olema vähis. Toise hoitiva sit suurimma osan puhumisest, ko rupes näyttämä et mää ruppen mullittelema.
Sain itten hillityks puutarhamessuten pualel, enkä ostan ko pari mansikan taint ja yhre sinimarjakuusaman alun. See ol mul iha uus tuttavuus, saa nährä kumnen puska siit kehitty.
Mansikat o semssi purkis kasvatettavi, toine o faarelma makune ja toisen piräis maistuma eine ananakselt. Siin o valkose marja, jos sit räkätit jättäisivä sen rauha.
Lumet o sulan sil aikka ko mää ole häärän Turus. Krookukse ja lumikello kukkiva ja narsissi on jo melkke kymmensenttissi.
Ja koirankakka o joka paikas. Koht ko ruppe kävelemine luanama täyty ruvet siivoma kikkari pois, et voi kävel rauhas. Nyy täyty koko ajan katto konteihis, etei tahri kenkiäs.

Vaikutta silt, et jourun ottama lissän troppi et pääsen kirkonkyläs käymä. Sitä enne täyty keittä kaffet ja syär, muuto tule vatt kippiäks. Hohhoijaa.
Mut mul on kaunei ruusui iso pukett tuvan pööräl, ko ostin eilä synttärilahjakseni. Niit kattelles juan kaffe ja orotan et pääsen lähtemä. Kyl tämä taas täst.

4 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Voi halavattu, aattelin kahen ekan rivin jälkee. Mut mukavii reissuiha tollasset lienee.

Myöhästyneet synttärionnittelut sulle sinne!!

Piu kirjoitti...

Kiitos! Kyllähän se oli mukavaakin, tosin kolme päivää olisi riittänyt.

vilukissi kirjoitti...

Melkoinen rääkki!! Vai syntsärit on ollu...sä olit vissiin sarvipää? Olen itse käsityömessuilla aina syksyllä ja kun ne loppuu vannon, ettei enää koskaan ennen seuraavaa kertaa...jalat niin poikki, eetä kuumeen nostaa, joka kerta. Mutta sulle nostan hattua, kepin kanssa sitten aherrat kotosalla. Isoosti onnia jälkikätehenkin, tai onhan se nyt koko vuosi sitten sitä vuotta vai kuinkas se meneekään, on se yhden vuoden lopussa täyttää yksi vuotta ja sitten on yhden vuoden vielä yksi vuotta ja seuraavana päivänä kaksi vuotta...noh...nyt nukkumaan!!

Piu kirjoitti...

Ei sentään nostanu kuumetta, mutta kipeää tekee vieläkin.Vanheneminen ei helpota asiaa. Nyt on lehdentekoa tämä viikko, sitten saa tehdä omia asioita.
-Sarvipää tietty, niinkuin säkin muistaakseni. Helppoa elämää meillä:)