lauantai 31. maaliskuuta 2012

kevät tuli ja meni

Täs ehti olla jo mont päivä kevät, nyy on lunt maas ja puus ja lissän tule. Välil paista aurinko ja on taas keväne tuntu, mut koht ko aurink mene pilve, tule synkkyys.

Mink tähre tämne raikas lumisareilm o joulu al vaik kuin kaunist ja tunnelmallist, mut maaliskuu viimäsen päivän masentava? No sen tähre, et kummassaki tapaukses oroteta eri asioi.
Krookukse näyttävä hassuilt lumihatuissas ja kaik muu on peittyn. Ei tee miäl kävellä puutarhas lainka, ko maa o vetel eikä mittä muut näy ko lunt.
Istun sit tuvas ja teen puutarhasuunnitelmi. Lehrenteon takia en kerinny enä kirjasto ja ny se on kii eikä mul ol ko omat kirjat. Huoh. Olissin tarvinnu uussi ireoi.
Ole iha hämmästyny ko sipulkukki nouse semmosist paikoist mihe en muist mittä istuttaneeni. Yleensä kirjottelen päiväkirjan mitä olen istuttan, juur huanon muistin tähre, mut näist ei ol mittä merkinttä. Ainaki krookuksi ja tulppanei nouse, enkä eres tykk tulppaneist. Puutarhas siis.
Muuton kaik näytti talvehtine hyvi, mitä ny kerkesin näkemä enne lumenpaisumust. Ei täst lumest mittä vahikko ol, kaik vaa orotta sen sulamist ja jatka sit kasvamistas. Kaik kiva on viäl erespäin.

Mul taita ol sama juttu, kosk nyy ei ol lainkan kiva. See messurasitus muutus niveltulehrukses mikä onki sit vähän pahuksen kippi. Ei ol hyvä missä: istu taik makka ni ain sattu. Vatt ei kest lääkityst nii ettei siitäkä ol nyy appu. Liikku täyty, ettei kokonas kankistu, mut se on tuskallist.
Ei silti sovi enemppä valitel, sil et monel on olemine viäl tuskallisemppa.

7 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Kyl tommonen jatkuva kipu on sit ilkee seuralaine, toivottavasti sulla pian helpottas.

vilukissi kirjoitti...

Uusi lumi vanhan surma. Siis vanhan lumen surma, heh. Mä uskon, että myyrät kuljettelee niitä sipuleita?? Vai olet kipeänä nyt, ei kiva ei. Itselläni ei porottele (lue kipuile) kuin joskus alaselkä ja sekin on kurjaa, mitä sitten jos on oikein niveltulehdus. Oletko koskaan kokeillut avantoa?

Piu kirjoitti...

Partapappa: En melkein kehtaa valittaa, ko tiedän et sulla on vaikeempaa. Eiköhän se taas tästä kohene.
Vilukissi: Hyvä ettei vanhan eukon :) Kyllä mä vissiin itte olen ne sipulit sinne hukannut, en vaan muista... Mulle sopii paremmin lämpimät hoidot, mutta vois sitä avantoakin kokeilla. Huu!

kaisu marjatta kirjoitti...

tuttu kamu tuo nivelreuma, se kulkee mun virellä, mutta en oo näkevinänikään.Lohdullista on tietää, en oo yksin vaan jaan liiankin monen kanssa nää kipuilut. ja ei kun tulta päin, käyn uimassa ja jumpassa ja viel tanssimas joskus. aina en kykene sit on vaan lepoa. mikäs minulla kun on jo eläkekeellä leppoisaa Pääsiäistä

Piu kirjoitti...

Hei vaan Aikatherine! Niinhän se on, että kun sille ei mitään voi niin pitää keskittyä muuhun. Kevät ja kesä ovat onneksi helpompia. Aurinkoista Pääsiäistä sullekin.

vilukissi kirjoitti...

Täältä satehesta toivottelen mukavaa viikonloppua!

Piu kirjoitti...

Kiitos samoin! Täälläkin sataa, mutta on sentään lämmintä. Kiva kun kävit moikkaamassa, mun ei oo aika riittänyt pitkään aikaan kommentoida missään. Saati kirjoittaa omaa blogia. Sulla on kaikkia uusia perheenjäseniäkin, sen tiedän. Onnea mummille näinkin paljon jälkikäteen! Sulla ei oo yksinäistä.