sunnuntai 19. helmikuuta 2012

köh köh

Puhelin entise ystävän kans. Meil ol pitkä keskustelu, mink päätteks hän pyys arvion talost, mikä o myynnis. Mää annon tulla: kato o huan, talo ei ol huallettu montte vuatte, puutarha hoitamat ja kaivos juamakelvotont vett. Kui tiäsinki kaik.
Sit mul selvis, et hän omista talon. Hän ol kovaste kiinnostunu mun miälpittest eikä suuttun lainka, ko mää sen hänel ilmoti. Siit tiäs koht, et tämä o unt.

Mut on kyl hämmästyttävä, kui siin unes ol semne lepposa ja hausk tunnelma, niinko sillon ko me oltti ystävi. Hän ol kyl semne ihmine, ko sai munst esil ain sen kaikkist raadollisimma puale. Se viähät hänt jollan taval, mut munt se kiusas. En tykänny itteni siit pualest, eikä me enä ystävi ollakka. Mut se onki sit toine asi.
Nyy en enä muist, mink tähre rupesi teil unestan kertoma. Jotta mun piti siit saama irti, mut se katos ny jonkkus.

Voi oll, et huanoste nukkuminen vaikutt unenäkkö. Ole ollu hiuka kippi eiläsest saakk. Yskittä tavantakka ja ehtost nous piän kuume. Jäseni kolotta ja tekis miäl menn sänkky. Semne ylene sairausolo siis.
Lämmitän ehtost saunan ni sinn jää piänemp tauti. Jos sit olen huamen viäl kippi, ni on kivamp sairasta, ko on puhras.

Olin vissi jo perjanta hiuka pualkuntone, ko tunnus nii yksnäiselt ja surkkialt ko tulin kotti. Oli iha hyljätty olo. Rupesin sit hunterama, et mist semne johtu, ja tulin iihen tulokse, et olissin kaivan seura juur sillon. Mut lumen takia en päässy täält eres elokuvi, mihe olin ajatellu meneväni. See Härmä-filmi o osittaisi kuvattu tual Kauppila umpipihal ja olis ollu kiva se nährä. Mut tiä ol niin tukos ettei takas ollu yrittämist ko oli kotti päässy. Ja se surkki oloki anno sit vähitellen periks.

Lunt tule ain vaa. Olen kolm kertta käyny lappioittemas polut auki. Huamasin, et jaksan paremmi lapioira ko kolata. Ny varsinki ko lumi on ny painava, melkke märkkä. Sitä ei jaksais vanh erkkikä kolan kans nosta triivun pääl.

Ihme tapattus, ko päiväl käve traktorisänt auramas tiän. Ei mittä leviälttä, mut see verra, et autol pääse. Mut vaikeuksis näyt olevan traktorki, pyärä sutiva tyhjä ko tul piän ylämäki. Mut lunt oliki tiäl kolmkymment sentti, osa on tamppantun piukka ko oli autol ajettu. Pääasi on et nyy pääse aamust töihi.
Sen verra ätyty viäl jaksat, et käy lappioimas auton takka lunt pois, etäpääse peruuttama tiäl. Jos yäl tule pakane, ni se traktorin tekemä triivu jääty semseks valliks, et neiti Siäväne hyyty sihe. Taik mene rikk.

Jos hetkeks oijentais ittes toho mummu sänkky ja ottais tirsat. Kaik jäsene särke sihe malli et taita ol kuume nousus. Köh köh köh...

5 kommenttia:

irene kirjoitti...

Hyvä ihiminen sentäs! Sää oles huanos kunnos ja ruppiat teke lumitöit. =9/ Ekkä sää mihenkäs töihi voi huamen mennä, ku kuumeki o nousus. Ny vaa äkkiä sänkky ja burana naamari ja pal haalia mehu tai muut juotava, nii kyl see tauti siit helpotta. =9)

Unknown kirjoitti...

Ei kipeenä saa tehä töitä. umityöt ny voi pikkuhiljaa lapiol tehä ja kissaa ja koirii silitellä.
Lepoa ja paljon juotavaa, siitä se lähtee.
Mukavaa oloo teille sinne!!

Piu kirjoitti...

Tulin juur saunast ja yskittää nii ettei taida nukkumisesta tulla mitään. Niinhän se on että yskä lähtee yskimällä ja muut taudit menee perässä, ko jaksaa oottaa. Kamalasti kirjotusvirheitä olen tehnyt päivällä, en taida olla huomenna työkunnossa..

vilukissi kirjoitti...

Voi kun nyt et saisi sitä tautia, joka mulla oli nahoissani jokunen viikko sitten. Ensin pelkäsi, että kuolee, sitten pelkäsi,e ttei kuolekaan. Lunta alkoi täällä satamaan viime yönä uudelleen, vaikka ei täällä nyt niin isosti olekaan mutta kuitnekin. Toki hyvä,e ttä tulee taivaalta pois lumena eikä kaatosateena. Mutta teiden auraus on mun mielestä mennyt yhä huonompaan suuntaan! Täällä on isoillakin teillä ollut tosi paljon kolareita, erittäin vakaviakin, just vain sen takia, kun auto on ajanut ...en tiedä mikä se sana on ilman murretta, meillä niitä sanotaan "triivuiksi", no sellaisia kuitenkin, että lumi tekee tielle päin sellaisia...jestas sentään...vanoja ja auto ajaa siihen ja jumittuu ja kääntyy päin toista kaistaa tulevaa liikennettä.

Voimahaleja ja parantumista!!

Piu kirjoitti...

Triivu - meillä se on kinos tai penkka, vähän riippuu siitä miten päin se on... tuuli tekee tosiaan teille poikittain triivuja, jotka näyttää pehmeiltä mut saattavat olla tosi tiiviitä.
Tauti ei lähde, muttei pahenekaan. En muista tämmöistä sairastaneeni: jäsenet särkee, yskittää ja on kipeä olo muttei ole kunnolla kuumetta. Mulla kun nousee yleensä kova kuume joka sitten "polttaa" pöpöt ja toivun nopeasti. Nyt vaan kidutaan. Kurjaa.