torstai 8. joulukuuta 2011

liukast

Tämä o ikävimppi kelei mitä voi kuvitell. Mun o nivele iha lopus, ko eilä jourusi liukastelema sorvamon pihal. Ei hiakamurentaka missä, ja piha ol iha jääs, vaik ol vaa märän näköne. Huoh.

Sain raskaimma siivoukset tehryks Takkupää avul. Nyy o helppo hiukan pyyhki pölyi ja vahetta jouluse liina pöyril. Joulkorti o viäl tekemät, ans katto kui niitten kans käy :)

Tänä on viäl lämmitettävä saun ja tehtävä yht ja toist piänt, ko huame ehtost mene Raumal teatteri ja lauanta käyn Hämelinnan takan hakemas ittellen joullahja. Ole vissi hiuka hull, mut katota kuis siin käyne. Kerron sit koht teillekki, jos onnistu hyvi.
Akiteerasin Keskmäise mukka sil reisul, kuskiks. Hän ol kyl luvan ittes isäl remontt-reiskaks, mut painostin see verra et hän anno periks. En usse painost poikkian mihenkkä, mut täl kertta olin eine tuhm.

Tekemättömi töit ja askarei on ain vaa, vaik kui pali koitais niit selvittä. Soittamise on kamalimppi: en muist juur sillon ko piräis, enkä keht soitta sillon ko muistan eli aikasi aamust enkä varsinka myähä ehtost. Ja päivä ova nii lyhkässi nykysi.

Minz ol kuvannu ikkunastas surei. Hän kuvail hyvi kui koirat käyttäyty ko ulkon on liikkel jotta kettu suuremppa. Meil o ussemite kyse ilveksist, josta syyst ei tääl ol näkyn koska sutt. Jäljei näky joskus, mut niit o pali muitaki, risti rasti metäreunas. Sen tähre yhtä ihmettelis, vaik susiaki olis joukos, ko kyl ainaki syätävä heil olis, peuroi ja jäneksi iha ruuhkaks asti.

Mun erinomane älypuhelimen on taas näyttän kykys. Töist ol soitett tänä usseman kertta eikä puhelin hörmättänykkä. Soittiva viimätteks mun oma numero.
See ny on hemmetti, et puhelin ei enä soi. Mitä sil sit o väli, jos siin o kaikkilai erinomassi ominaisuuksi, jote se toimi siin hommas mihe se on hankittu? Sanosinki, ko soittivat sorvamolt, et olen ottan akun pois, mut ei siit näyt oleva appu. Hee meinas, et see tarvittis laitta takas kans... hehhee. Tartte huamen selvittä, saisik uuren puhelimen.

Jaha, kyl kaike nyy vois otta ehtoks, lämmittä se saun ja vaik lueskell eine.4 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Saunan jälkeinen olotila on yks parhaimmist. Taijjan laittaa itekki saunan kylpykuntoo.

Piu kirjoitti...

Suosittelen! Tulin juur sieltä ja olo on autuas. Huomenna on taas vähän paremepi päivä.

Olga kirjoitti...

Meil o sauna ny varattu ja sinne ei ny voi mennä, mut siit koht lisä postaukses.

Piu kirjoitti...

Jaha, täytyki käyr kurkkamas kuka teijä saunas asu...