torstai 21. heinäkuuta 2011

kulttuurelämä

Eilä ol hiano ehto kulttuurriantojen paris.

Ensiks käven hakemas Takkupään mukka ja mentti Naantali syämä. En ollu maananta jälkke syän kunnollist ruakka enkä eilä oikke mittä, nii et ruak maistus mahrottoma hyvält. Ostetti viäl jäätelöt rannast, ko käveltti takas autol. Nam.

Naantalis o iha oma tunnelmas näin kesäsi, varsinki ehtol ko väki kävele ja pyäräile rannas, istu syämäs ja kaljal taik mitä kukaki sit teke. Ainuv häiriö ol mukula, niit ol paljo. En ymmär et mukulitte kärryt tarvitte tuar ravintola sisäl enkä sitä, ete niil opeteta mittälai käytöstavoi. Eilä ei onneks ollu pahimppi kiljukauloi ja häiriköi liikkel, ainaka samas ravintolas.

Sit ajeltti Rymättylä teatteri. Heil ol parkkipaikoist hiuka pula, mut mee lykätti Siäväne tiäviäre orottama, ei hän sen kummemppa paikka tarvinnu, kiltt auto.

Näytelmä ol hyvä, esitys ol hyvä, näyttelijä kesäteatterilaisiks erinomassi. Hauska et ihmisist, mik on tunten jo kymmeni vuassi, löyty tämssi uussi puali. Mää olin valla ihastunu Mähöse :) Hän o muutonki mukava miäs, mut nyy hän yllät. Harmi et tänä o viimäne esitys, olissin voinu menn toisenki kerra.

Loppupualel esityst rupes pisaroima, ei iha satteks asti mut hiukan kumminki. Ihmisil tul aika vähti. Olivak sokerist vai mikä kiusas. Mää tapon hyttyssi vissin kilo (enkä syän yhtäkä) ja silti on kintut täyn puremi.

Olin koton hiuka yhre jälkke yäl. Oli pakko lukki viäl kirja hetke aikka, ko muuto ajatukse pyärivä viäl esitykses. Aamuste heräsinki vast tyäpuhelime soitto. Toivottavasten kuulostin silt, et olin ollu hereil jo kaua.

Kyl vaa tarvittis ussemi kerät luus ja lähti muuhal näkemä mailma. Koton on kiva, mut sit sen vast huama, ko vähä käy kylässäki. Ja tuuletta päätäs.

4 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Mukavaaha tollassis riennois on käyvvä, varsinki ku kaveri lähtee suht vapaaehtosesti mukaa.

Piu kirjoitti...

Aivan. Ainoastaan konsertteihin joudun menemään yksin, kamarimusiikki ei ole Takkupään juttu...

vilukissi kirjoitti...

Eikö vaan tulekin hyvä mieli, kun saa kerättyä lähtöön omat luunsa! Meinaan kanssa mennä lähikaupunkiin viikolla kesäteatteriin, pakko jotain kulttuuria harrastaa. Eniten ahrmittaa, kun tässä ympäristössä on teattereita kesäisin vaikka kuinka ja en vain saa luitani niihin. Muka aina jotain muuta. Olin eilen Tampereella Aitolahden vanhassa kirkossa kummityttäreni häissä...voi että kun oli kaunis kirkko ja maisansalossa hääjuhlassa. Koin aiva eläväni kulttuuria.

Piu kirjoitti...

Siinä se vaikeus vissiin onkin, kun tarjontaa on niin paljon ettei osaa valita.
Kesähäät ovat kyllä hauskoja, kulttuuriympäristö tuo niihin vielä oman lisänsä.