keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

yällist tairet

Nyy o vissi runssaste aurinkonpilkui taik mailmankirjat muuto sekasi.
Ei riit, et häärän päivisi niinko patterpupu, mul on öisinki kova kiiru.

Lisseks olen huaman, et mul on syämishäiriö.

Ko otan aamupäivisin sen voimajuaman, mistä viimeks puhelin, ni touhotan sen voimal koko päivän. Ainakin mul o semne touhukas olo,  mittä suuri tuloksi ei koska ol nähtävis. Suurin osa onki semmost kaua tekemättömän ollut, mikä ei näy mut mink itte tiärän olevan nyy kunnos.

Esimerkkin nyy vaik huussin ovi, ko o ollu kaua semne, et ko oikken tuule niinko tänän teke, ni tuul paukutta sitä ettittakasi. Siin ol kolmkymment vuatt pönkkän katajarunko, mut see men joku aik sitt poikk. Äsken käven ruuvamas sihe ove kunnollise haan ja nyy lakas paukkumast.

Ja monttalai samankaltast reeramist tule tehryks.

Koht, ko tule sopiva päivä, kylvän tomatei ja kukkassi. Olkkonki, etten välttämät pyst niil mittä maat muakkama. Taimikasvatus on kiva näi keväsi.

Yät mene samalaises touhus. Näen jälles nykysi niimpali uni et ihmetell täyty, etten ol aamusi lainka väsynn. Viimäsyänäki tuskaili isos joukos, et tahtoissin osta taireteoksi seinillen, mut ko en oikke varmaks tiär, mitä kannatais osta. Et eik joku lähtis mun kanssan tauluostoksil. Sihe sanos presidentt, (hänel ol harma satiinklännink) et hän voisis lähti. Munt rupes kauhistuttama, et riittäk mul ollenka rahat, ko hänen kans ostoksil lähretä. En ol varma, päästiks unes sihe saakk, ei ainaka jääny miäle.

Ihalin sit oikkia tairettaki yäll, ko heräsi eik uni tullu koht uurelles. Olin jo ehtost ihmetelly, mihe kuu olle karonnu, ko piräis olema iso möllikkä taival mut on kumminki ihan pimiä.
Ko heräsin keske unie ni huamasin, et nyy se on noussu. Oliki vähän komias kuutamo. Kuu ol aika alhal ja nii suur ja kirkas. Näyt et se killu omenpuu oksate varas.
Kattelin sitä jonku aikka ja sit rupes uniki jälles maistuma. Aamuste ko nousi ylös ni kuu ol jo painumas metän taa ja näyt killuva sil kertta männy latvas.

Ai nii, se syämishäiriö: en jaks syär tarppeks. Ole jälles pitäny ruakpäiväkirja ja mun ei millä vatt ota vasta niimpali ko tarvittis. Jään jatkuvast "näljän" pualel, vaik syän nii et silmäkki killittä. Kaikkilai murhet sitä ihmisel siunantuki.

6 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

On se vanhenemiin vittumaist, niiku näyttelijä Seela Sella sano. Kaikkee kremppaa tulee nii kotii ku itteesäkki.
Tarttis vaa jaksaa, vaik iha sit muitte kiusaks, elää.

Piu kirjoitti...

Mut niitte kremppoje ja vastuksie välis on kyl niin kiva, etei täält viäl poiska malttais lähti. Sitä ei ain ylämäes muista et alamäes jo helpotta.

vilukissi kirjoitti...

Kuukin oli mennä vk.lopulla kirkkaimmillaan ja kuulemma vasta niin kirkas seur kerran v 2029 (ja edellisen 1993). Mitähän juomaa sä nyt oikein nautitkaan (pitää mennä taaksepäin ny lukemahan uurestaan)...mäkin tarvisin tuollaista olotilaa, varsinkin kotona. Imuri makaa työhuoneen lattialla kuin tapettu raato. On se kans, kunnei se osaa mitään tehrä itte vaikkon jo kuinka vanha päles. Vai taulukaupoolle oot ollu menoksis...mä oon ny sitä mieltä, notta sullon niitä omiakin, komioota, laittaa seinille!!

Piu kirjoitti...

Hehee, juu, tule halvemmaks laitta seinälles omi töherryksi ko lähti ostoksil TH:n kans, luulen. Lopputuloksen taiteellisuurest voiran sit ol montta miält.
- se voimajuama on kaakaokaffe. Sekotan kaakaojauho kupis piänen tilkkan vett taik maito, semseks tahnaks, ja lissän sihe sit kuuma kaffet. Virkistä hyvi ja poista nestet tehokkast, jos satuis vaik silmpussi olema aamust...

tiuku kirjoitti...

Kuulostaa varsinaiselta taikajuomalta. Muistan nähneeni yöllä mielenkiintoisen unen. Harmittaa vaan, kun en enää aamulla muistanut, mitä näin. Kissa heräsi konsertoimaan jo anivarhain ja herätti minut kesken unen.

Piu kirjoitti...

Hei vaan pitkästä aikaa! Katosit ihan jälkiä jättämätttä jonnekin :)
Olen huomannut saman, että uni pitää joko kirjoittaa heti muistiin tai sitten kertoa jollekin, muuten sen unohtaa. No, meillä ei taida olla kummallakaan muita kuulijoita kuin koirat, mutta nehän tunnetusti ovat kiinnostuneita unista:D