keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

isoveli valvo

Posti tul tänä myähä, kerkesi jo hermostuma ko oroti lähetyst. Postlaatikko tul jälles täytte, muutaki ko mitä orotin.
"Tarvitseeko talosi uuden katon?" kysytti yhres plakaatis. Tott mar tarvitte, ja mää tarttissi 15000 euro sen maksamisse sil puulaakil, ko ol kysymykse laittanu. Mitä sitä enä kyselemä, selvä asia.

"Vanhempi!" puhuteltti toises paperis. Olen kyl ja reilu viikkon pääst se merkitä almanakkanki. Kuka täsä mailmas nuarentu, olis kiva tiättä?

Yks komias miäs lähett kirje ja ehrott treffei. Vastasin koht et kyl vaa sopi, vaikken nii välttämät ol hammaslääkäri juur nyy kaivann.

Sähköpostis tul mukavi asioi: pikkasen Taavin kuvi. Hän o ain vaa yht nauravainen poik ja kasvan kovast. Niinko mukula pruukkava. Laitassin tänn teillekki nähtäväks, mut en muistan kyssy äitelt luppa.

Ole ollu tänä kovaste touhukas, vaikkei ol pali tuloksi nähtävis. Laito aamupäivkaffen joukko hiuka kaakaojauhet, semmost vanha-aikkast ja ilma sokeri tiätty ja see pirist niim pali et olen ollu ko orava koko päivä.
Olen saanu kokko jouko postpaketei, mik on orottan jo jonku aikka. Viäl ko sais ne postitettu ni olis kaik hyvi.
Puutarhatyät olen kans alottanu: sirottelin kaik huushollin tuhkat lumihankel, etupihal enimmät ja hiuka puutarhan pualellekki. Vaikutus ol hämmästyttävä. Vaik ulkon ei ol erityise lämmin eres aurinkos, tuhka vajos lume muutamas minuutis. Ero puhtasse lume on huamattava.
Olen saan hoiretuks mont yhtest asia ja jotta omiaki. Tein uunimunakast ja voitteks kuvitell: rikkosin ensmäse muna suara kompostämpäri. Otin sen sihe viäre et saan laitta kuaret suara sin, ja sin men sit hyvä luamumunaki. Olen kyl aika haable. Lopu ainekse sentä menivä vuakka niin ko pitiki.
Nyy on uunimunakas valmis ja kerkken syämä enneko lähre ehtoriantoihi. Ja saunaehtoki on tänä. Kaikkilai hyvä tiaros.

8 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Mä kerään kans koko vuode tuhkat taltee. Kevääl laitan vaa katoilt puonneitte kinoste pääle auttamaa sulamist. Se o kyl hyvä apuri. Loput tuhkat, mitä tulee sellai iso roskis mihi yleesä roskat laitetaa ja auto käy hakees, laittelen puskille ja muille kasveille.
Mukavaa ku o kevät aluillaa.

Piu kirjoitti...

Mul tule tuhka jatkuvast eikä ol paikka mihe kokkoissin, ni varistelen niit pitki vuatt puskate juure. Onneks on iso tontti, ettei tul kenellekkä yliannostust. Kevät o vähä samalainen ko joulu, molemppi orotan kovaste.

vilukissi kirjoitti...

Vai synttäriä tulos...meekkö sitte oinahan pualelle...sellaanen on voimakas ihiminen, ei tämmönen kalamaanen ja kaikis vesis eestaas uiva. Äitini laittoi tuhkaa kans lumelle ja laitto kukkaveteenkin (siis sisäkukillekin)!! Samoin selaittoi kananmunankuoria joskus likoamaan kukkaveteen! Se tyhjäs ne ensin leipomuksihin, niin ku toki säkin aika useen. Ei niinku suaraa roskiihin. Haable? olipas mukava sana. Sei sitten oo samaa, ku olla hapinesta johkin asiahan. Sullon ihania koiruuksia!

PS. Sinet usko, kuinkoon täälä erittään onnellinen!

Piu kirjoitti...

Joo'o, oikke sarvipää oinas, kova pomottama ja tiärän kaikk asia mailmas :)
Tuhka voiski olla kova sana mun onnettomal pelakuulleni, minkä meinan tänä viäl lykät uutte multta, nyy o viimäne sopiva päivä sihen touhu.
Haable o mm. semne ko ei saa piretyks ajatuksias koos tyät tehres. -hyvä et lääkke vaikuttiva toivotul taval...

jerikonruusu kirjoitti...

Kaakaota kahviin, siitä on pakko tulla suklaakahvia. Se on kokeiltava, ja jos siitä saa vielä potkua touhuun, niin mikä ettei. Vai onko niin tehokasta, ettei ehdi munaa siirtää roskiksen päältä sitä rikkoessaan... siis sitä munaa ei roskista. Mitä sanoit kun muna putos? ;)

Piu kirjoitti...

Älä kysy... ihan kamalaa.
Olen ihan yllättynyt miten vähän kaipaan sokeria edes suklaassa. Kaakaodoping saattaa aiheuttaa keskittymisvaikeuksia, kuka tietää. Minuun se lataa energiaa, aion kohta taas kokeilla, kun edessä on kiireinen päivä ja ilta.

Minz kirjoitti...

Suurkiitos paketist! Voi nolout, mut mä vast ny just sen haji, ku olttii perjantain poijes, ja unohrin koko postlooran. Aiva ihana yllätys ja upee taulu! Just sopivaine kolo ol olkkaris takav viäreisel pikkulipastol, et saa muutki ihastel! Oot kyl taitava!

Se o muute hyvä ku löytää sellase ittel toimiva enerkiajuaman ilman niin kaupan enerkiajuamie lisäaineit! Täytynee itekki kokeil jossaikohti. ;D

Piu kirjoitti...

Jaa teilläkin taitaa olla posti kaupassa? -Se on pelkkä harjoitustyö, mutta sentäs omin käsin tehty niinkuin piti. En ole niin etevä virkkimään tai neulomaan kuin sinä.