sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Välimetsän laidalla

Toinen vuosi uudessa kodissa on alkanut toipumisen merkeissä. Viikkoa ennen joulua sain vatsataudin, joka sitten osoittautuikin umpilisäkkeen tulehdukseksi ja leikkaamossa käynti siitä sitten seurasi.
Joulu meni siis varovasti.
Jotta kaikki olisi täydellistä, sain välipäiviksi mahtavan flunssan, ja monta päivää meni taas kuumeessa. Onneksi toivuin siitä alkuperäisen saikkiksen puitteissa.

Pakkanen aiheutti melkein horrokseen vaipumisen, ei yhtään huvittanut puuhailla mitään. Lukemista kuitenkin riitti ja nythän on enää -15 astetta, joten on ihan normaali talvikeli, tosin ilman lunta.

Merkillinen ilmiö viime viikolta: kahtena yönä peräkkäin sain unen vasta neljältä aamulla. Eikä kumpanakaan päivänä väsyttänyt lainkaan. Yleensä moista tapahtuu täydenkuun aikaan, mutta nythän kuu on kokonaan sammuksissa. Kahtena viime yönä olen sentään nukkunut hyvin, vaikka olenkin herännyt juuri neljältä ihmettelemään kellonaikaa mutta saanut sitten uudelleen unta. Joku kello neljän peljästys vai mikä?

Siivosin tänään ensimmäisen kerran tänä vuonna. Keräsin kaiken jouluun viittaavan pois ja nyt koti on aika ankea. Pitää vähän panostaa vielä ja järjestellä jotain "sisustuksellista". Piti hakemani eilen kukkia, mutta myöhästyin ja lempparikauppani ehti sulkea ovensa. Ehkä keksin jotain muuta ja huomenna kauppa onkin taas auki.

Myös Sohvin vuosi on alkanut mukavasti, kun päästiin taas töihin. Se taisi kyllästyä kotona olemiseen, kun olin niin huonossa kunnossa että kävimme vain pakolliset lenkit je nekin pienet ja pikaiset. Viime viikon pakkasten vuoksi kävelimme töihin joka päivä, mikä on Sohvista kaikkein parasta. Vähän piti hyppiä kolmella jalalla, mutta sitten taas kipitettiin rivakasti. Paksu turkki ja reipas kävely takasi kummallekin riittävän lämmön.

Mutta saisi nyt hiukan jo heivata tuo pakkanen.

1 kommentti:

Timo Lampi ☺ kirjoitti...

Oi kuinka kaunista sulla on!!
Mukavaa kun alat toipua. Mulla ehti lisäke puhjeta ja koko vattan sisältö suolet ja kaikki joutuvat ottaan esiin japesemää.

Hyvää uutta-vuotta!