keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

omasta kylästä

Loppu häämöttää. Ainakin remontin osalta: enää pitää vähän maalata (se maali loppui taas), viimeistellä laatoitus, huoltaa parketti, koota keittiö ja siivota.
Aikataulu ei pidä, parketti lakataan vasta maanantaina, joten putkimies pääsee vasta tiistaina asentamaan hanan ja tiskarin.
Olen kuitenkin tehnyt tänään hankintoja. Päätin nimittäin jo aikaa sitten, että hankin uuden sängyn. Myös vierasvuode tarvitaan hetikohta muuton jälkeen joten jonkinlainen vuodesohva oli harkittuna vaikkei kovin tarkasti mietittynä.
Tänään naapurikaupungista palatessa poikkesin suuren huonekaluketjun myymälään, koska se oli ainoa muistamani kalustekauppa lähitienoolla. Myyjä oli kovin innokas ja esitteli vauhdilla matrassin toisensa perään, kaikenkokoisia ja värisiä, vaikka kerroin mielestäni varsin selkokielisesti, mitä olin hakemassa.
Hetken kuluttua päästiin sitten niin pitkälle, että oltiin molemmat kassalla, minä lompakko kädessä ja myyjä nenä tietokoneen näytössä kiinni tekemässä tilausta. Kunnes kuului pettynyt voihkaisu ja toteamus, ettei aiottua kapinetta ollut saatavana edes Hyvinkään keskusvarastolla! vaan se oli tykkänään loppu. Kestäisi jonkin aikaa ennenkuin sen saisi.
Huoh. Sanoin, että katselen jostain muualta ja palaan asiaan, jos kaikki Suomen sängyt on myyty.
Tuumin jo, että pitää lähteä kauemmas hankintamatkalle, kun pukkasi mieleeni, että kirkonkylässä taitaa olla vielä mööbelipuoti ja kurvasin sinne. Ja se kannatti, siellä oli sopiva yösija ihan hyllyssä ja se pahuksen vuodesohvakin osui olemaan paikalla. Ei nyt ihan niin laadukas kuin olisin suonut, mutta melko vähäisellä käytöllä sen luulisi kestävän.
Parasta asiassa on, että molemmat tuodaan kotiin ilmaiseksi, tiistaina.
Lähishoppailu rules.

2 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

Sain kanssa 1 sunnuntai päähäni mennä ostamaan jenkkisängyn itselleni, muhkean. kertakaikkiaan meinaisn sitten repiä pelihousuni, kun yritin soittaa liikkeeseen, kun mainoksessa luki, että avoinna sunnuntaisinkin jo toukokuussa...ja mitä kukkua. Mulla ei ole vieläkään sitä sänkyä! Sulla alkaa pikkuhiljaa olla koti valmis!

Piu kirjoitti...

No juu, eiköhän se tällä viikolla valmistu. Muuttolaatikoista täytyy sitten sommitella jonkinlaisia huonekalun tapaisia, kun en saa mennyksi ostamaan kaupasta. Mua kans huono palvelu ja harhauttava ilmoittelu ärsyttää. Hyvä asiakaspalvelu ei maksa yhtään enempää kuin huono, mutta tuottaa paremmin. Mikä siinä mahtaa olla niin vaikeaa muutamille ymmärtää...