torstai 2. tammikuuta 2014

pihapuuhissa

Piti ihan tulla kirjaamaan yhden sortin ennätys: istutin eilen puutarhaan yhden ruusun ja kaikki jouluhyasintit. Jep.
Ruusuparka on nyhjännyt kesästä asti rapunpielessä ja ohikulkiessa on vähän väliä käynyt mielessä, että se kohta kuolee tuohon. Että sille pitäisi vihdoin tehdä jotain.
Aina vaan on ollut muuta tärkeämpää, taikka ei ole ollut lapiota eikä oikein paikkaakaan mietittynä.
Ja hyasinttien kanssa tuppaa käymään niin, että ne kuivahtavat pilalle ennen kuin maa sulaa niin paljon, että ne saisi kuopattua.
Paitsi se yksilö, jonka heitin taannoin kompostiin ja joka sitten kukki siellä...
Mutta eilen siis huomasin, että a: maa on vielä sula, b: mulla on kuoppa valmiina, kun onnenpensaat muuttivat muualle ja c: multaa on useassa tyhjentämättömässä kukkapurkissa ihan joutilaana. Puutarhurin abc tammikuun 1. päivänä toteutti sitten mallikkaan istutuksen, jonka kovasti toivon onnistuvan.
Enhän olisi ilman valmista kuoppaa yrittänytkään, mutta nyt saatoin tuupata ruusupuskan pohjalle ja hajusintit siihen ympärille seuraksi ja sitten vaan koko ruukkuarmeija tyhjäksi niiden ympärille.
Ne ruukut olivat myös sellainen jaloissa pyörinyt kokoelma, joissa oli ollut kaikenlaisia kylvöjä ja istutuksia, joista kaikista oli aika jättänyt. Paitsi yhdessä näytti olevan pikkuruinen sormustinkukan taimi, jonka asettelin kauniisti muiden "taimien" juurelle.
Nyt vain odotellaan.
Aamulla oli kovasti sunnuntainen olo, ties mistä syystä. Alkaa päiväjärjestys olla sekaisin näiden pyhien vuoksi. Muuten oli kyllä mukavaa kun sai taas mennä töihin, täällä kotona oli jo melko tylsää.
Mulla taitaa taas olla semmoinen yhden illan lentsu, kun olen palellut koko ehtoon ja väsyttää vaikkei kello ole vielä juur mitään.
Parempi kuitenkin antaa periksi ja asetella vaivainen tomumaja levolle.

2 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Niin se on, että istuttaa kannattaa silloin kun siltä tuntuu. Yhtenä vuonna minäkin istuttelin hyasintit ja ne kukkivat kauniisti loppukesästä. Olisi ehkä nytkin kannattanut laittaa ne kuivuneet kukat roskiin ja sipulit maahan.
Toivottavasti flunssa hellitti jo otettaan.

vilukissi kirjoitti...

Ny sitten on joka kolo ja kukkula jäässä! Toivottavasti sait kaivoosi pysyvääkin vettä, siis juoksevaa ei kannettua!??

Tuntuu hassulta, että muka talvi ja kertaheitolla, kun vielä saatais luntakin kuin vain nimellinen viti. Voikohan tuon kylmyyden jälkeen taas kevät tulla? Voi se. Voi se.