maanantai 1. elokuuta 2011

tyät käynnis

Meil o alkan kattotyät. Kaks miäst purka katto ja teke uuren tilal. Olen aamuste tilan roskalavan pihal et saara kattohuavariakalat viätty kaatiksel. Kamal ko siitäki tule huano omatunto, et se tartte viär kaatopaikal eikä sitä voi käyttä mihenkkä hyäryllisse.

Perjantaehtost oltti Takkupään kans Raumal Mustan pitsi yäs. Väkki ol paljo liikkel ja tunnelma mukava, mitä ko ol nii lämmiä ilma ja kaunis ehto. Koton istutti viäl trekoolis jonku aikka nauttimas hämysest yäst.

Lauanta tul vähäpoik perhes kans marjoi noukkima. Hyvä ko heil kelpas, ete valla varis puska al. Pikkane Taavi kans noukes marjoi, mut yhtläisest ajo niit pois ämpärist jos ei pitän vaari. Poik ol kurejas täyn, mut ei tehny mittä paha, oli vaa vilkas. Isän kans he kävevä hiukan kävelemässäki ja naapuris kyläs, ko poja aik rupes tuleman pitkäks.

Kaik musta viinmarja ei ollu viäl kypsi. Puskat on nii valtavi et alamaisis oksis marjat o viäl raakoi. Valkose varisiva jo kovaste, punase saatti kaik taltte ja iso osa karviaisist. Päivä men mukavaste ja mun o miälen hyvä ko näi jälles Taavitakki.

Tämä viikko o viäl tyätöit ja sit olen kaks viikko lomal. Kattotyä lahotta mun lomamatkasuunnitelman: mun pit mennä Issonkyrö 1700-luvu markknoil, mut sillo o juur se huapakattotyäpaja, misä laiteta kattohuapa mun talollen. En oikke voi lähti liassu ja sanno et tehkä nyy hyvä tyät...

Hiuka harmitta, ko en viimäsvuannaka  päässy. Ens vuan sit, jote taas tul jotta estet.

Ilma onneks eine viilennys, ete miästen tarvit semses kamalas kuumures katol heilut. Nyy ei vaa saisis satta ainaka viikkon, et tyä etenis aikataulus.
Monelaissi vaatimuksi.

3 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

Voi että...oisit ollu tänne tulossa markkinoolle! Muista, että jos jostakin kumman syystä pääsisitkin tulemaan, niin etsit mut ylös (vilukissillä on kojussaan kyltti, nimikyltti) tai muuten ilimineeraat tulostas!!

Piu kirjoitti...

Ilman muuta! Se oli tarkoitus. Ja nyt näyttää siltä, että ihan pieni mahdollisuus on päästä sunnuntaina tulemaan. Peukut pystyyn että onnistuu, en jaksais millään odottaa vielä yhtä vuotta...

vilukissi kirjoitti...

JEP!!! Ku ny ilmat suosiis.