keskiviikko 15. syyskuuta 2010

voittoja ja tappioita

Onpas ottanut lujille. Pienoismalli alkaa olla viimeistelyä vaille, joten siinä asiassa tulee voitto kotiin. Mutta se on vaatinut tiivistä istumista.

Maanantaina alkoi flunssa. Ja sitä riittää. Jäsenet särkevät, aivastukset saavat vatsalihakset kramppiin ja keuhkoputket ovat kuin raastimen jäljiltä. Tavallinen flunssa siis. Eiköhän se kohta hellitä.

Hyvä uutinen on myös, että sataa vettä. Sadevesitynnyrit tulvivat ja voin vihdoin pestä saunan. Vettä on nimittäin luvassa runsain mitoin lisää.

Huono uutinen on, että sataa vettä. Sitä sataa vintinrappuun, salin uunin päälle ja keskelle porstuan lattiaa. Muunmuassa. (onko tuo yhdyssana?)
Testivoittaja on kuivatuksessa, sillä se onneton seisoi juuri siinä kohtaa, mistä ensimmäinen vesinoro valui sisään. En tiedä, milloin se olisi niin kuiva että sen uskaltaisi käynnistää. Ainakin uuden, kuivan pölypussin se tarvitsee ennen seuraavaa paseerausta.

Tein kattofirmaan tarjouspyynnön. Se olisi pitänyt tehdä jo keväällä, mutten kuitenkaan tehnyt. Olen vissiin melkoisen tyhmä: jos katto kerran vuosi jo viime talvena, se tuskin on itsekseen korjautunut. Huoh.

Harkitsen vakavasti kirkonkylään muuttamista. Kaikki merkit viittaavat siihen, että siellä ei tunneta vuotavia kattoja. Muita haittoja saattaa olla sitäkin enemmän...

Toisaalta luumut kypsyvät. Niitä on vissiin tulossa ainakin sata kiloa. Eli kivaa, ne maistuvat hyvältä ja perkule, mihin niitten kanssa taas joutuu. Kompostiin menee suurin osa.

Blogitaukoa on odotettavissa lisääkin, sillä kirjamessut lähestyvät ja muutakin kiirettä on luvassa. Eikä se pienoismallikaan ihan valmis vielä ole.

Loppuun vielä kuva Westerlandin nupusta. Se jaksoi tehdä muutaman nupun kuivuudesta huolimatta. Yksi voitto lisää.

4 kommenttia:

tiuku kirjoitti...

Mahdottoman kauniita ruusunnuppuja. Taloni katto minuakin huolestuttaa, mutta vielä ei ole vettä tullut läpi. Vanhassa talossa tapahtuu aina jotakin, mutta ei sinne kaupunkikaan tee mieli muuttaa. Paitsi että sieltä voisi ostaa totitarpeet flunssan ensioireisiin :)

Piu kirjoitti...

Vanhoissa taloissa on kyllä tunnelmaa, ihan roppakaupalla joskus. Totitarpeet pitää olla kyllä varattuna näin syksyn alkaessa.

vilukissi kirjoitti...

Kamalasti flunssaa liikkeellä...napsi luumuja, jos niiden c-vitamiini saisi oloasi kohentumaan. Kattoremppa...ei ole halpaa lystiä omistaa mukava oma talo. Toivotaan, ettei tarvi isoa korjausta tehdä vaan pääsisit kohtuullisin kustannuksin. Mitä teet kirjamessuilla?

Piu kirjoitti...

Esittelen kotipaikkakuntaani, Turun kirjamessujen teema on Laitila ja Välimeri. Vai oliko se Italia. Saat arvata kumpaa edustan:) Sinne tulee myös esille se tekemäni pienoismalli.
Kattoremppa on tosiaan ihan hirveän kallis juttu. Lisäksi siitä tulee kamala riesa. Jos nyt saan sen tarjouksen joskus.