tiistai 2. marraskuuta 2021

Ellei kuulu mitään

... kuuluu hyvää.Tilanne on niin kuin oli odotettavissa eli tutkimuksissa ei saatu selville mitään varmaa. Diagnoosi on edelleen seurattava etenevä hermosairausepäily. 

Havaitut muutokset ovat tyypillisiä ikäiselleni henkilölle. Ainoa varma asia on, että puhe ei enää palaa ja nieleminen vaikeutuu. Asiaa tutkitaan uudestaan vuodenvaihteen jälkeen. 


Sain sentään lääkityksen, jonka pitäisi auttaa muutamaankin oireeseen, mm. univaikeuksiin ja yskään. Saapi nähdä. Koska pureskeleminen ja nieleminen on hankalaa, olen alkanut höyryttää ruokani. Hankin sellaisen bambuhäkkyrän jolla höyrytys onnistuu helposti ja nopsasti. Ruoka on mehevää ja helposti syötävää. Juominen vain on välillä vähän riskaabelia, mutta onnistuu kyllä kun siemailee rauhallisesti eikä ahnehdi. Sohvi pääsi viikonloppuna taas trimmaus pöydälle ja on taas vähän aikaa siistimpi. Turkki on jo niin kiharainen ettei sitä oikein saa ajettua tasaisesti. Ja muutama niskamakkarakin haittaa frisöörin tyylikkyyttä, mutta ei me ikätytöt enää pidetä kiinni muodista. Kunhan ollaan hyvällä mielellä. 
Ei kommentteja: