torstai 3. joulukuuta 2020

jotakin vanhaa

 Asuessani torpassa yksi suurimpia nautinnon lähteitä olivat saunaillat. Erityisesti istuminen löylyjen välissä pihasaunan ulkorappusilla, oli sää mikä tahansa.

Kuulostaa tietysti oudolta, mutta vaikka taivaalta satoi räntää, istuin ulkona ja nautin. Samoin kovalla pakkasella. Sitten palasin taas ottamaan kunnon löylyt.

Kirkonkylän rivarissa ei tähän ollut mahdollisuutta, kun terassi oli siinä kaikkien näkyvillä. Nautinto ei ollut minkäänmoinen edes kesällä.

Siksi on ollutkin yllättävää havaita, että pääsen lähes vanhaan tunnelmaan tuolla parvekkeella. En toki käy siellä nakuna patsastelemassa löylyjen välissä, mutta saunan jälkeen istun siellä mielelläni. 

Ei haittaa vaikka naapuritalo on tuossa ihan lähellä. Parvekkeella on jotenkin mukava tunnelma varsinkin nyt, kun varustin sen valoilla ja kynttilälyhdyillä. 

Istun muutenkin paljon parvekkeella iltaisin. Otan paksun villashaalin ja istun glögimukin kanssa kuuntelemassa äänikirjaa. Raikas ilma ja kynttilöiden valo tuovat hyvän mielen.

Tänään on leipomispäivä ja sitä varten pitää lähteä vielä kauppaan. Olemme tehneet tänään jo kuuden kilometrin aamulenkin, joten ihan äkkiä ei tarvitse lähteä uudelleen. Ehtii rauhassa leipoa.

Ei kommentteja: