sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

viikko paratiisissa

Kuvasta saa kalpean aavistuksen kukkivien pensaiden ihanuudesta. Niitä on useampia ja kaikki aivan ennennäkemättömän täynnä tuoksuvia kukkia.
Kuolanpionit kumartelevat silkkisiä kukintojaan.

Eilen piti perikunta pihansiivoustalkoot, ja vanha, väliaikainen sauna muuttui kasaksi erittäin naulaisia puita. Roskalava täyttyi niin, että nämä pitää siistiä polttopuiksi. Eivät mahtuneet kyytiin. Mutta tärkeintä on, että nyt kaikki romu ja roska nurkista on lavalla, ja pienen haravoinnin ja harjaamisen jälkeen piha ja puutarha on entistä viihtyisämpi. Oi onnea!
Tässä OLI kaksi pikkuista, erittäin paksukarvaista koiraa paistattelemassa päivää, mutta sitten jostain kuului räkättirastaan ääni, ja pitihän niiden lähteä virantoimitukseen... Mutta siis aivan mahdottoman sopiva paikka lepäillä räksäpäivystyksen ohessa.
Kukkaniitty on vielä näin kaunis, mutta tulee kyllä niitetyksi jo alkavan viikon kuluessa. Vanha pelto ei niin vain köyhdy niityksi, kasvu on vielä liian rehevää. Mutta ajan kanssa siitä tulee hyvä. Onneksi maa on niin hiekkapitoista, että kunhan haravoi niitetyt heinät pois lannoittamasta, niin ylimääräiset ravinteet likoavat melko tehokkaasti.
Kulunut viikko oli työntäyteinen ja muutenkin palkitseva. Lorvikamariin saatiin tapetit ja nyt siellä on jo sähkötkin, oikein sähkölämmitys ja monta pistorasiaa. Jälkikasvu kantoi sinne kangaspuut ja anopin vanhan puusohvan. Vähän vielä vaatii järjestelyä ja sitten siellä pääsee lorvimaan. Otan kuvia vähän valmiimmasta huoneesta. Jossain välissä on pidettävä tupaantuliaiset.
Vanha varasto siivottiin myös ja vaja, joten tilaa on nyt yllin kyllin. Tosin tässä vaiheessa vain kannettiin roskalavalle kaikki tarpeeton ja tilaa vievä, varsinainen siivous ja järjestely on vielä edessä sielläkin. Mutta onpahan ainakin aloitettu.
Illalla on luvassa taas museokahvilan maalausta, jospa sen saisi jo tänään maalattua valmiiksi.
Lopuksi suuri salaisuus ja ilon aihe: minusta tulee fammu lokakuussa. Tulee olemaan jännittävää tutustua uuteen perheenjäseneen. Kuvan näin jo eilen, oli mielestäni aika lailla isän näköinen.




Ei kommentteja: